Turşu Kalori

Turşu kalori, Turşu hemen hemen her yemeğin yanında tüketilen bir besindir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen turşu özellikle kış aylarında sık bir şekilde tüketilmektedir. İçeriğinde bulunan sirke nedeni ile vücutta bulunan toksinlerin dışarı atılmasına fayda sağlayan turşu sağlıklı bir besindir. Kavanozlarda hazırlanarak 2 ay kadar kapağını hiç açmadan yapılan turşu bol tuz içeren bir garnitürdür.
Turşu kalorisi düşük olan, kişiye kilo aldırmayan hatta kilo vermekte yardımcı olan turşu eşsiz lezzeti ile birçok kişinin olmazsa olmazları arasındadır. Turşunun birçok çeşidi günümüzde yapılmaktadır. Özellikle olgunlaşmamış sebzelerden yapılan turşunun günümüzde birçok çeşidi yapılmaya başlamıştır. Turşunun içeriğinde bulunan sirke, limon tuzu ve kaya tuzu vücuttaki mikropları öldürücü özelliğe sahiptir. Sağlık olarak birçok hastalığın oluşma riskini azaltan turşu kalorisinin düşüklüğü nedeni ile diyet yapanlarında gözdesidir.

Turşu kalori değerini öğrenmek istediğimizde turşunun içeriğine ve hangi malzemeler ile hazırlandığına bakmak lazım. Ayrıca turşunun karışık turşu mu, kornişon mu, domates mi, biber mi vs. Olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Turşu çeşitlerinin hepsi aynı kaloriye sahip değildir. Fakat genel olarak kalorisi düşük tuz içeriği ise yüksek olarak bilinen bir garnitürdür. Tuz oranın yüksek olması nedeni ile tuz kısıtlaması olanların turşu tüketmemeleri önerilmektedir. Olması gerekenden daha fazla tuz tüketimi ayrıca bazı insanlarda ödeme de neden olmaktadır.
Bu nedenle tuz oranına turşu yapımında dikkat edilmesi gereklidir. Turşu kalorisinin öğrenilmesi için kişinin turşuyu ne kadar tükettiği de büyük önem taşımaktadır. Kişinin tükettiği grama göre kalori hesaplaması yapılmalıdır. Tüm bu unsurlar göz önüne alınarak şimdi karışık turşu kaç kalori bir göz atalım.

Porsiyon ve gram hesabı ile turşu kalori hesabı

  • Küçük 1 porsiyon turşunun 100 gram olduğunu düşünürsek 36 kaloridir.
  • Orta 1 porsiyon turşunun 150 gram olduğunu düşünürsek 54 kaloridir.
  • Tam 1 porsiyon turşunun 200 gram olduğunu düşünürsek 72 kaloridir.
19.01.2024 12:11:42
Turşu Kalori ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Turşu Kalori Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Turşu Kalori"
Ben vücudumda kalori açığı oluşturarak kilo vermeye çalışıyorum. Bazal metabolizmam günlük 2200 kalori yaktığı in bende günde 1700 laleliden fazla almamaya çalışıyorum. Yeşimim yemeklerin yanında turşu yemeyi seversin ama artık azalttım. Turşu kaç kaloridir? Kilo aldırır mı?
Bedia . 31.10.2018 13:02:10

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024