İlk önce turşu suyunu hazırlayalım iki litre suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynatalım. Soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra içine tuz, limon tuzu ve sirkeyi ekleyelim. Tuz ve limon tuzu eriyene kadar karıştıralım.
Sonra sebzeleri hazırlamaya başlayalım. Tüm sebzeleri ayıklayıp iyice yıkayalım. Beyaz lahanayı orta kalınlıkta doğrayalım geniş bir kaba alalım. Sivri biberin ucuna minicik kesik atalım. Salatalıkların üzerine bıçak ile minik delikler açalım (Bunu iğne ile de yapabilirsiniz.) Havuçların üzerlerini kazıyıp halka şeklinde doğrayalım, karnabaharları parçalara ayıralım. Yeşil domatesleri ister doğrayın isterseniz bütün olarak kullanın. Bunların hepsini geniş bir kapta harmanlayalım. Turşuyu yapacağımız bidonu ya da cam bir konserve şişesini alalım. Yarım su bardağı nohudu bidonun dibine atalım üzerine ayıklayıp doğradığımız sarımsakları da atalım. Hazırladığımız sebzelerin yarısını bidona kayalım ve yine üzerine sarımsak koyalım. Kalan sebzeleri de bidona basıp sarımsakları da ilave edelim. Önceden hazırladığımız turşu suyunu sebzelerin üzerine dökelim. Turşunun üzerini bassın su. Sonra kapağını sıkıca kapayalım ve 15- 20 gün bekletelim. 20 gün sonra turşumuz hazır olmuş olacak ister sebzeleri ile isterseniz suyu ile tüketebilirsiniz.